Španija in Costa Brava 2019 7 dni

SLOVENIJA-ŠPANIJA

Ob dogovorjeni uri zbor na dogovorjenem mestu in vožnja proti Italiji ter naprej proti Monacu in Monte Carlu, kjer bomo naredili prvi daljši postanek. Videli boste svet blišča, najdražjih avtomobilov, jaht ter casinojev. Sledi nočna vožnja po Azurni obali proti Španiji, kjer nas bodo prebudili prvi sončni žarki!

COSTA BRAVA

Dopoldan bomo prispeli na znamenito Špansko obalo - Costa Bravo. Sledila bo namestitev ter prosti čas za počitek. Lloret de Mar kot zabaviščna prestolnica, nas bo pričakala odprtih rok. Kaj drugega nam preostane kot skok v kristalno čisto morje? Nastanitev v hotelu, prosti čas za spoznavanje bližnje okolice in večerja. Po večerji »SPOZNAVNI ŽUR« v eni izmed številnih diskotek na glavni mestni promenadi. Prenočevanje.

BARCELONA

Zajtrk v hotelu in vožnja do Barcelone. Po prihodu v glavno mesto Katalonije bo sledil ogled mestnih znamenitosti. Vožnja mimo znamenite cerkve La Sagrada Famiglia, stadiona Camp Nou, prizorišča poletnih olimpijskih do mestnega območja I’Eixample. Tudi olimpijski Montjuicu, nam ne bo ušel. Sprehod po parku Guell, Španskem trgu in enem najbolj znanih sprehajališč na svetu, slavni La Rambli ter Gotski četrti. Še nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. V popoldanskih urah vrnitev v Lloret de Mar, še nekaj prostega časa za skok v morje in večerja v hotelu. Zvečer »BLUE PARTY« v sodelovanju s Coris Slovenija do jutranjih ur.

LLORET DE MAR – FIGUERAS – LLORET DE MAR

Danes se bomo odpravili v bližnje mestece Figueras, kjer stoji Dalijev muzej, eden najbolj nenavadnih muzejev na svetu, katerega morda najbolj znano delo je avto. In to ne katerikoli avto, ampak kar cadillac. Popoldne povratek na Costa Bravo, zvečer pa se bomo podali ne viteške igre, pravi predstavi srednjeveških vitezov na konjih. Ob igrah pa nam bodo postregli še s tipično srednjeveško špansko večerjo. Po igrah pa vsi na nepozaben »SEMAFOR PARTY« v sodelovanju z asistenco CORIS in Kompasovo animacijsko ekipo.

LLORET DE MAR – BEACH EXPERIENCE COSTA BRAVA – LLORET DE MAR

Po zajtrku odhod na raziskovanje Costa Brave, ene najlepših španskih obal. Prečudovite peščene plaže ter idilična mesta – prava Španija! Ustavili se bomo tudi v mestu Tossa de Mar, kjer boste lahko občudovali gozd kaktusov, ter botanični vrt in ostanke srednjeveške trdnjave. Na plaži se bomo predajali sončnim žarkom, kopanju v kristalno čistem morju, se pomerili v vlečenju vrvi, igranju odbojke in ostalih družabnih aktivnostih. Pozno popoldan se bomo odpravili proti hotelu, odšli na večerjo, nato pa sledi najbolj »POSLOVILNA ZABAVA« v Španiji, v različnih klubih kot so Tropics, St.Trop’, Club Londoner, Disco Revolution,…

LLORET DE MAR – CANNES – SLOVENIJA

Zajtrk v hotelu in vožnja proti Italiji z vmesnimi postanki. Ni še konec maturantskega izleta – sledi še postanek v mesu Cannes. Sprehod do znane festivalne dvorane, kjer bo tudi prosti čas za osvežitev. V večernih urah odhod proti Sloveniji.

POVRATEK DOMOV

Po celotnem maturantskem izletu, se bomo domov vrnili malce utrujeni, a z nepozabnimi spomini za celo življenje.

Ne zamudi

 • vroča destinacija
 • nepozabna zabava
 • zapestnica ugodnosti všteta v ceno
 • plačilo do 12 obrokov

Vključeno

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, stroške dveh voznikov, parkirnine, cestne in ostale pristojbine,
 • 4x polni penzion (večerja in zajtrk) v hotelu 2**/3** v Lloret de Maru,
 • celodnevni izlet v Figueras, celodnevni izlet v Barcelono, ogled Monaca, Cannesa, Barcelone in Costa Brave,
 • stroške obveznih spremljevalcev (en profesor na 15 dijakov), kvalitetna animacija in slovensko vodenje, organizacijo potovanja,
 • zapestnico ugodnosti,
 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom,
 • prisotnost ekipe prve pomoči v primeru več kot 90 udeležencev,
 • Španski večer z večerjo in vitezi,
 • Vstopnina v diskoteko,
 • Kompasova majica.

Doplačila in opombe

 • Možna doplačila: Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (14,00€), Zavarovanje rizika odpovedi izleta (13,00€), Vstopnina na Camp Nou (20,00€ - na destinaciji)
 • * Cena vključuje profesorje spremljevalce in sicer na 15 vplačanih udeležencev, 1 prosto mesto za profesorja, kar je v skladu z navodili Ministrstva za Izobraževanje, znanost in šport.
 • SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del ponudbe in so na voljo na spletni strani Kompas d. d. Program prilagodimo dodatnim željam razredne skupnosti oz. šole na osnovi dogovora pred podpisom pogodbe o potovanju.