Zakintos - GRŠKI BISER | 7 DNI

 

SLOVENIJA–ANCONA

Na nepozabno dogodivščino se bomo podali v jutranjih urah. Vožnja mimo Fernetičev in naprej mimo Benetk do Ancone, kjer se bomo vkrcali na hitro grško ladjo. Preostanek dneva bomo namenili spoznavanju razkošne ladje in pot nam bo ob skupnem druženju in številnih družabnih igrah na palubi kar prehitro minila. Ko se bo sonce spuščalo za obzorjem, bomo občudovali romantični sončni zahod, na palubi pa nas bo že čakalo vroče vzdušje in dobra glasba! Čaka nas namreč »WELCOME PARTY«, spoznavna zabava v ladijski diskoteki.

PATRAS – OLIMPIJA – ZAKINTOS

Prvi sončni žarki nas bodo prebudili v čudovito jutro na obalah Jonskega morja. Po prihodu v Patras vožnja v smeri Olimpije, kjer so se odvijale prve olimpijske igre.
Olimpijske igre so antični Grki prirejali v čast bogu Zevsu in jim pripisovali mitološki izvor. Ogledali si bomo bogato arheološko najdišče in se sprehodili po Palestri, kjer
bomo podoživeli prve olimpijske igre. Vožnja do pristanišča in plovba na Zakintos, za mnoge najlepši in najbolj žurerski otok Jonskega morja. Nastanitev v Laganasu in že nas čaka prva zabava na otoku »GRAND OPENING« by Kompas YOUNG.

ZAKINTOS

Zakintos je otok, ki vas bo navdušil z edinstvenimi naravnimi lepotami in kjer vam ne bo nikoli dolgčas. V dopoldanski urah se bomo prepustili sončnim žarkom, poležavanju ob čudoviti dolgi peščeni plaži in zabavnim igram ob morju. Po želji skupine se odpravimo na prijeten izlet z ladjico na območje Narodnega morskega parka, kamor se želve Caretta-Carreta vračajo vsako poletje. Ob koncu izleta se ustavimo še v zalivu Keri, kjer zaplavamo v belo-modri pravljici Jonskega morja. Po večerji bodo Laganas preplavile modre majčke, saj nas čaka tradicionalna zabava v modrem »BLUE PARTY« v sodelovanju z asistenco CORIS v eni izmed številnih diskotek! Prenočevanje.

ZAKINTOS

Dan bo namenjen druženju, kopanju in zabavi v žurerskem Laganasu. Po želji skupine se odpravimo na celodnevni izlet v slavni Zaliv Tihotapcev ali na adrenalinsko doživetje Zante Water Village, ki velja za enega največjih vodnih parkov v Grčiji s površino kar 40.000 m2 in se nahaja na jugozahodu otoka. V parku so številne trgovinice, restavracije in vodne predstave. Obilica zabave na počasni reki in toboganih nas bo napolnila z adrenalinom in nas popeljala v smeri naše naslednje zabave – časa nas »LARS&SVEN PARTY« by Kompas YOUNG.

ZAKINTOS

Odpravili se bomo do ene izmed prekrasnih plaž Zakintosa. Kompas YOUNG vedno zna poskrbeti za presenečenja in tudi tokrat bo tako. Lokacija dnevne zabave naj ostane skrivnost, zagotavljamo pa, da se bomo tega dne še dolgo spominjali, saj bo naša ekipa poskrbela za doživetje brez primere. Živahen program poln družabnih iger in zabavnih presenečenj, bo poskrbel, da bo dan na plaži minil kot bi mignil. Povratek v Laganas in že je pred nami »SEMAFOR PARTY« - prepustite barvam naj odražajo vaš stas!
Prenočevanje.

ZAKINTOS - PATRAS

Zakintosu bomo pomahali v slovo in se s trajektom vrnili na Peloponez. Vkrcanje na hitro grško ladjo v Patrasu. Plovba po Jonskem morju nas bo ponesla proti Italiji.
Čaka nas poslovilna zabava, »CLOSING PARTY« v ladijski diskoteki – naučili se bomo tradicionalnega grškega plesa Sirtakija, ki nam bo zlezel pod kožo in se ga bomo
spominjali še dolgo za tem, ko bomo že enkrat doma… Treba je namreč vedeti – zadnjega žura ne pozabiš nikoli!

ANCONA – RAVENNA - SLOVENIJA

Ni lepšega kot prebujanje v toplo jutro na valovih Jadranskega morja! V popoldanskih urah izkrcanje v Anconi in vožnja z avtobusom do Ravene, enega najlepših italijanskih mest ob jadranski obali, kjer se srečata bogata zgodovina in tradicija. Po ogledu bo sledila le še vožnja z avtobusom do Slovenije, kamor je predviden prihod v nočnih urah.
Med vožnjo proti domu bomo obujali spomine na čudovite dni, ki smo jih preživeli skupaj in si obljubili, da se ponovno vidimo na after maturantski zabavi!

Ne zamudi

 • nepozabna zabava
 • dolge peščene plaže in edinstvene naravne lepote
 • zaliv tihotapcev - ena najlepših plaž na svetu

Vključeno

 • Prevoz s sodobnim turističnim avtobusom,
 • prevoz s hitro ladjo Ancona-Patras-Ancona,
 • vse cestnine in parkirnine,
 • 4x polpenzion v hotelu ali apartmajih 2/3* v večposteljnih sobah,
 • stroške obveznih profesorjev spremljevalcev (1 na 15 dijakov),
 • slovensko spremljanje oz. delo vodje poti,
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS in
 • riziko odpovedi ter DDV.

Doplačila in opombe

 • Možna doplačila: Kompas Young paket izletov in ugodnosti (na destinaciji), spremstvo slovenskega avtobusa ves čas potovanja 25€/osebo
 • SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del ponudbe in so na voljo na spletni strani Kompas d. d. Program prilagodimo dodatnim željam razredne skupnosti oz. šole na osnovi dogovora pred podpisom pogodbe o potovanju.