BERLIN

Če se na hitro sprehodimo skozi seznam, kaj si "mora" vsak turist pogledati v Berlinu, bo ta kar dolg. Branderburška vrata, Berlinski zid, Spomenik žrtvam holokavsta, Svetovna ura in televizijski stopl na Aleksanderplatzu, Spominska cerkev cesarja Viljema, Reichstag, Potsdamski trg, Olimpijski stadion, Most Oberbaum … Temu sledi toplo priporočilo, da si za obisk vzemite vsaj 3 dni, saj se v primeru, da mesto obiskujemo prvič, par ur zamudimo s transportom, orientacijo, iskanjem želenih turističnih točk, prenočišča, kul bara in restavracije, o kateri smo brali, pa je že čas za odhod domov. 

Kompas Berlin

Mesto, polno zgodovine, pa je tudi mesto, polno umetnosti. Predvsem ulične umetnosti. Grafiti se raztezajo po skoraj vseh visokih stavbah, te pa za sabo nosijo zgodbe umetnikov in prebivalcev mesta. Sprehod preko East Side Gallery nadaljujte preko mostu Oberbaum v predel Kreuzberg, kjer je zanimivosti na pretek. Na območju med U-Schlesisches Tor in U-Kottbusser Tor se podajte na lov za grafiti … Pink Man (Falckensteinstraße) The Yellow Man in Figuren (Oppelner str.), Tote Tiere (Oraninestraße), Astronaut Cosmonaut (Mariannenstraße). Veliko pa jih boste zagotovo našli povsem spontano.

Berlinsko nočno življenje je nekaj posebnega. Tu se vsakodnevno vrstijo najrazličnejši dogodki, tako da ni nič čudno, če se ven odpravite v ponedeljek zvečer, ali pa cel vikend preživite v klubu, saj so nekateri odprti od petka zvečer, pa vse do ponedeljka dopoldne. To je prestolnica elektronske glasbe, alternativna središča in techno klubi so posejani po vsem mestu. So pa vstopnine v določene klube visoke (15–25 €), pričakujete lahko tudi dolge vrste in selektivni izbor obiskovalcev na vhodu. 

Transport je v mestu zanesljiv in zelo pogost. Mreža je prepletena z vlaki (S-Bahn), tramvaji, avtobusi in podzemno železnico (U-Bahn). Nakup dnevne karte (Tageskarte) je najverjetneje najboljša in najugodnejša izbira. Ta stane 7 € in velja za vse tipe transporta. Ostalo je karta za enkratno vožnjo do 3 postaje in enkratna vožnja z neomejeno razdaljo v obsegu 2 ur. A tu je treba paziti, saj se karta ne sme uporabljati za krožno oziroma povratno pot. Za točen urnik in prometne povezave si prenesite aplikacijo BVG Fahrinfo. Če pa se v Berlinu znajdete ob čudovitem sončnem vremenu, je najboljša izbira izposoja kolesa. Vožnja po mestu je lahkotna, saj je večinoma ravninsko, prav tako so kolesarske poti lepo urejene.

 

Vključeno

  • 3 nočitvi v hostlu
  • Letalski prevoz Treviso - Berlin Schoenefeld - Treviso

Doplačila in opombe

  • Transfer do letališča
  • Vstopnine za galerije in klube
  • Cena paketa velja na dan objave 08.04.2019, vendar se lahko zaradi dinamike letalskega prevoznika in hotelske namestitve kadarkoli spremeni.