Istanbul

Carigrad, nekdaj znan kot Bizanc in Konstantinopel, je danes moderni Istanbul poln prizorov iz serij In filmov Moja boš, Inferno, James Bond. Mesto leži ob Zlatem rogu, ožini Bospor, ki vodi v Črno morje ter Marmorno morje. Mesto je stičišče dveh celin, različnih kultur in civilizacij. Danes nas v Carigradu preseneti sožitje sodobnega življenja, bogate, več kot 2.600 let dolge zgodovine in kulturne dediščine. Carigrad je barantanje na bazarju ob kavi ali čaju ali nakupovanje v elegantnih trgovinah svetovno priznanih blagovnih znamk. Carigrad – mesto, ki vedno preseneti.

PRIPOROČAMO ogled: Hagia Sofija, Cisterna bazilika, Palača Topkapi, Arheološki muzej Istanbula, Modra mošeja, Veliki Bazar in bazar začimb, Hipodrom, Gülhane park, Galata stolp, Istiklal Caddesi in Taksim trg, Bospor in križarjenje 

Preverjeni predlogi: 

- od letališča do hotela predlagamo prevoz z metrojem pribl. 2,5TL v Sultanahmet
- povratni privat transfer od 20 EUR/osebo
- izlet po Bosporju od 35 EUR; Hop on Hop off od 25 EUR, dnevni ogled mesta z glavnimi znamenitostmi od 75 EUR (vključuje vstopnine)

Rezervacija: na vprašanje
Najmanjše št. potnikov: 2

Cena vključuje nastanitev v hotelu 3* v predelu Taksim ali Sultanahmet (odvisno od razpoložljivosti)

Opozorilo: Vse rezervacije so na vprašanje.

Pomembno:

- rezervacijo je potrebno opraviti vsaj 10 dni pred odhodom
- cena velja za eno osebo do zasedbe prostih mest na letalu in v izbranem hotelu, ponudba pa velja pri prijavi obvezno DVEH POTNIKOV
- pri aranžmajih city break se lahko hotelske kapacitete/letalske vozovnice hitreje zasedejo oziroma se lahko cena spremeni, ker se kapacitete preverja sproti za vsak termin posebej, zato je vaša hitra povratna informacija za nas pomembna. Fiksna rezervacija se opravi po prejemu vplačila, do takrat pa se lahko razpoložljiva mesta ali cena spremenijo
- pogoj hotelske nastanitve je odvisna od razpoložljivosti mest na dan rezervacije (zagotavljamo kategorijo, lokacijo in kvaliteto)
- rezervacija velja po pisni potrditvi s strani ponudnika in po poravnani prijavnini - v e-mail OBVEZNO posredujte vaše ime in priimek, datum rojstva, kontaktni elektronski naslov in kontaktno mobilno številko
- odpoved rezervacije ni možna, razen v primeru vplačila zavarovanja rizika odpovedi v primeru bolezni ali nesreče
- število mest po akcijski ceni na posameznem terminu je omejeno in je odvisno od razpoložljivosti prostih mest na letalu!

Opomba:

- valuta je turška lira, možno je tudi plačilo z evri
- po mestu se lahko premikaš s tramvaji, taksiji in podzemno; cene javnih prevozov so zelo dostopne (vožnja stane cca 1.5. TL)
- Hrana in pijača: na voljo je velika izbira hrane na ulici, v manjših tavernah inv restavracijah. Hrana je zelo okusna, prehrambeni obrati so izjemno čisti. V novejšem delu Taksim so na voljo tudi svetovne verige McDonald's, Burger King, ipd. Na vsakem vogalu je možno dobiti tudi turško kavo, ki j zares odlična (cena od 5-7 TL). Za ljubitelje piva je odlična lokalna izbira pivo Efes (0.5 l cca 15 TL). Na ulici so na voljo tudi sveže stisnjeni sokovi (pomarančni, iz granatnega jabolka,...).


Vključeno

  • letalski prevoz Ljubljana-Istanbul-Ljubljana v ekonomskem razredu
  • letališke in varnostne pristojbine
  • 2 prenočevanji z zajtrkoma v dvoposteljni sobi v hotelu 3* v predelu Taksim ali Sultanahmet
  • organizacija potovanja

Doplačila in opombe

  • Doplačilo za nastanitev v hotelu 4*: 60 €/os.